Over mij

Wat mij drijft in mijn leven is het volgen en concreet maken van mijn grotere doel, mijn ‘waarom’.
Waarom doe ik wat ik doe in mijn leven?!

Ik geloof dat iedereen kan herstellen van indringende levensgebeurtenissen. Eigenlijk heb ik het hier over ‘trauma’. Een traumatische gebeurtenis is een gebeurtenis die ervoor zorgt dat er een voetdruk wordt achtergelaten in je beleving en je herinnering. Die voetdruk kan heel erg intens zijn maar ook kleinere gebeurtenissen kunnen blijvende impact hebben. Als je merkt dat deze impact je leven minder fijn maakt, dan is het goed om hulp te vragen.

Dit geloof, mijn missie, sluit aan bij mijn grotere doel, mijn WAAROM:

‘Het verduurzamen van individuele persoonlijke hulpbronnen zorgt voor een individueel herstel van trauma. Een persoon hoeft daardoor niemand anders verantwoordelijk te maken of te houden voor het eigen levensgeluk. Een uitwaaierend individueel herstel van trauma maakt collectief, globaal herstel van trauma mogelijk, met als uiteindelijk doel levensgeluk voor iedereen op deze wereld.’

Een groot en complex doel. Dat besef ik. Maar het leven is ook niet eenvoudig. Het vraagt nogal wat van een mens om je op een vaardige manier door het leven heen te bewegen. Ik vind het daarom prettig om mijn leven in te richten aan de hand van zo’n groter doel. Het inspireert. Het geeft richting. Het plaveit mijn weg. Het maakt mijn daden nuttig. Het verbindt mij met andere wezens.

Dat heeft mij er in 2014 toe gebracht om ZinVolledig op te richten. ZinVolledig is een organisatie die mensen begeleidt om te gaan met verandering, indringende (levens-)gebeurtenissen, prestatiedruk.
Dat doen wij door naar mensen te kijken als één geheel. Wij geloven in herstel door een goede samenwerking van lichaam, geest en hart.

Je kunt CONTACT met mij opnemen als je denkt dat ik iets voor jou of voor jouw organisatie kan betekenen.